Skip to main content

Interviu Emil Nadaban pentru revista GLW Magazine NY

Emil Nadaban  este  un sportiv extraordinar care continue sa ne inspire,A fost si esre un expemplu de disciplina si sportivitate pentru noi toti!!

1..De la ce varsta ai inceput sa practici sport ?
Am inceput sa practic sport de cand eram copil ,aveam 10 ani iar Judo a devenit passiunea mea, si sa transformat In stilul meu de viata !
2.Cine au fost oameni care te -au inspirat in judo ?
Persoana care ma inspirat cel mai mult a fost Mihai Botez legenda si promoter respectat in Judo ,alaturi de discipolii sai Harsan Dumitru ,Muresan Dumitru si Stefan ,Siler Josif si multi colegi din genetatia anilor 71!!

3.Povesteste o amintire placuta legata de ani de inceput in Judo!
Eram copil aveam doar 10-11 ani..era prin anul 1982 clubul nostru era la casa de Cultura a Sindicatului si se numea Vagonul Arad,iar dupa o perioada sa renumit Rapid Arad...pot spune ca a fost o a doua casa pentru noi toti din acea generatie,eram foarte ambitiosi si luptam din greu pentru rezultate bune , faceam antrenamente dure, lungi, si foarte tehnice... stiam ca munca si sacrificiul era retata sucessului ,era un respect intre noi foarte mare..datorita Maestrului neuitat MIHAI BOTEZ...care ne iubea pe toti si ne premia cu ciocolata si bomboane cu lapte daca eram cuminti si muncitori la antrenamente..Ne-a invatat disciplina si respect doar asa puteai face parte din aceasta elita de adevarati sportivi...!!!

4. Daca doresti sa multumesti la cineva care te-a sustinut in sport 
As vrea pe aceasta cale sa le multumesc din suflet unor oameni extraordinari:dirigintelui meu care nu mai este printre noi dar is port cu drag in suflet CERNUSCA CEZAR..un gimnast de exceptie si un diriginte extraordinar pentru multe generatii
TELEKI MIHAI....MURESAN STEFAN....CIMPEAN TEOFIL...SI FRATILOR ZIMMERMAN...!! SI MULTOR MAS....

5..Cum se mentine Emil la frumoasa varsta de peste 40.?
Sa fiu sincer, cu mult sacrificiu si munca de foarte multi ani chiar din frageda copilarie... deci vreau sa mentionez ca sportul nu este doar pentru a avea o ocupatie ,aici vorbim de mult mai mult..adica dragoste si pasiune pentru cea ce faci in sport.....Sacrificiu...Continuitate....Forta voluntara ,odihna si alimentatie sanatosa..pe deasupra Rabdare si umilinta pe care multi dintre noi nu o intelegem corect ..sau nu o acceptam...aceste accesorii trebuie sa existe in caracterul sportivulu care face o mare parte din tot efortul fizic si pshic al Sportivului din orice domeniu sportiv...!!!!!.
Deci acest echipament pshico fizic cind il ai in tine sau l-ai construit in dealungul anilor,poti metine ritmul chiar si in performanta cu o virsta de peste 40 de ani....iar eu pot confirma aceasta si multi altii ca mine, virsta este un numar doar iar..... sportul nu are virsta!!! Si este cea mai buna Terapie fizica si pshica si asa va ramine pentru todeauna..!!!.cea ce confirma mari analisti ai lumii intregi..

6.Ce Sfaturi are Emil pentru tinerii sportivi?
 Ca si sfat pentru tinerii sportivi.as putea spune ca este foarte important acea dragoste si dedicatie suta la suta in cea ce faci sau vrei sa faci ...cind spun asta ma refer si la via personala...intrabarea va fi...Dar ce are viata personala cu sportul? Dragilor foarte mult depinde si de viata personala!!!....si o spun cu certitudine si pot confirma ptr toti acesti ani in care mi-am dedicat viata , timpul si afectiunea ptr acest sport in care m-am crescut si educat puternic....si pregatit ptr tot ce va veni atit in viata sportiva cit in cea personala....Deci atit viata personala cit si viata sportiva sunt doua drumuri paralele in care sunt si se intimpla multe situatii de urcus si coboris...!!!! Ce vreau sa spun cu asta este ca aceste doua drumuri vor devini un mod de viata in care te va face mai puternic pozitiv..dar inevitabil partea negativa din vita aceasta exista si nu trebuie lasata sa domine...ptr asta spun si confirm caci te intareste cele doua drumuri( laturi) ale vietii ca sa poti progresa in viitorul vietii si a sportului care il faci...o spun din experienta si din sufletul meu credetima....Binenteles nu lipseste acel mare SACRIFICIU care ajungind la acest nivel nu este imposibil ,virsta ramine doar un nr...!!! iar viitorilor tineri sportivi le dedic aceasta definitive si expetienta reala si adevarata ptr a putea invata si simti...dupa care vor putea fi mult mai siguri si adevarati in tot cea ce fac...ASTA INSEAMNA SPORTUL NU DOAR COMPETITII SI MEDALII......!!

7. Citatul care Te-ar descrie perfect
Sa zic sincer ma simt GLADIATORUL ,SPARTANUL..care NICIODATA NU INCETEZA A LUPTA...DEOARECE VIATA ESTE O LUPTA CONTINUA...!!!in primul rind CU TINE INSUTI..CU IMPREJURARILE VITII....CU VIATA SPORTULUI...VIATA PROFESIONALA...intrun cuvint este o lupta unde trebuie sa vrei sa lupti ...sa sti sa lupti si daca se poate sa invingi...!!

8. Din punct de vedere sportiv ce planuri ai de viitor   
Pentru viitor mi-as dorii....ca tot ce stiu si ce iubesc cu adevarat in sport sa impartasesc cu cine doreste,cu cine are novoie si cu cine iubeste sportul,ptr-ca sportul trebuie iubit !!!!si dupa acea inteles si format chiar o viata din el...chiar daca se sufera...sau trebuie rabdare , umilinta cu timpul va da raspunsul cuvenit fiecaruia..
.O alta zicala haioasa si mai in gluma mai in serios zice "masina te lasa ptr-ca se strica ,femeia te lasa ca se poate sau chiar se duce in alta parte dar SPORTUL NU TE LASA DACA TU NU IL LASI"ADICA DACA AI CONTINUITATE SI PERSEVERENTA SPORTUL ESTE alaturi ptr todeauna
Iar CU O BUNA TERAPIE PSHICO -FIZICA.CU TINE SI IN VIATA TA....ASA CA DRAGILOR...A FI SPORTIV SI A FACE SPORT ESTE O ONOARE CARE TREBUIE RESPECTATA CU ONOARE..!!!! SI SPER CA ACESTE RINDURI SA RASUNE IN SUFLETELE VOASTRE SI SA VA DESCHIDA DRUMUL SPRE VIITOR....IAR EU CU TOT CE POT AM SA FIU ACOLO UN GHID DE INCREDERE PTR TOTI CARE DORESC...!!!! IAR DORINTA MEA ESTE DE A PUNE IN ACEST DRUM FRUMOS SI ARMONIOS VIITORI TINERI SI DE ORICE VIRSTA CARE DORESC CU TOATA FORTA LOR SA URMEZE O BUNA SI DISCIPLINATA VIATA SPORTIVA...ADICA SPORTUL NU ARE VIRSTA DRAGILO...SI RASPUNDE SICER SI CURAT..SI CU SANATATE...CREDETIMA...!!!
Aceasa imi doresc si pentru voi toti ...!!!






Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Cerebrating Pride-social networking event by Yanny Deconescu

 Networking and  Celebrating  PRIDE  at the exquisite The Townhouse Bar NYC    for a great cause   ,bringing together cultural diversity, and mixing the world of music, fashion, beauty, diplomacy, film and media entertainment with outstanding live performances by renowned musicians: Mel Greenwich (cello & Billie Holiday sound alike), Professor Charles Thomas (piano & vocal), Brent McGee and MIchael Ferreri (piano). A wonderful event put together by Yanny Deaconescu and Attorney Andrea Dumitru ,Esq Thank  you all the sponsors, friends and guests. as well as The Townhouse for supporting our mission! Mike Grummons, owner & GM The Townhouse Comtesse Suzanne de Paris, Institut de Beauté Her excellence, Mihaela Simona Boscaneanu. Vice-Consul, General Consulate of Romania, NYC Alexandra Popescu-York, celebrity Fashion Designer Gabriela Panduru,PR,fashion writer David Valverde, Balogh Sail Designs Gary Settles, GS Fitness Bootcamp NY Carollina Montoya, Bella Luna Spa Leslie Wy

VOULEZ VOGUEZ VOYAGEZ -Louis Vuitton Exhibit NY II

Mighty women inspiration