Skip to main content

O cariera dedicata cititorilor -Ziarista Untaru Claudia

              Ziarista Untaru Claudia este doamna a presei cu care te simti confortabil sa vorbesti, acel om care iubeste ceea ce face si nu se fereste de nici un sacrificiu in meseria ei de journalist. Claudia este iubita si apreciata de toti cei cu care vine in contact si este o prezenta plina de energie.
Ca ziarist si-a castigat respectul si credibilitatea oamenilor. Scrie din suflet lucru care se simte din articolele sale. Este un om modest asa cum i sta bine unui om inteligent, lucru care o face sa o apreciem si mai mult. Am avut placerea sa vorbesc cu Claudia si am rugat-o sa ne povesteasca putin despre meseria ei si a fost extraordinar sa vad cu cat drag isi dedica cariera pentru voi dragi cititori de pretutindeni!



''Am 39 de ani și în urmă cu 15 ani am luat pentru prima dată contact cu jurnalismul. Mai exact atunci am început să merg pe teren și să mă întorc în redacția Alfa Tv din Petroșani cu știri. Mi-a plăcut mult și am decis (eu fiind inginer) să mă specializez și în jurnalism. Așa am ajuns la Arad, la facultate și nu m-am lăsat până nu m-am angajat în presă. Am lucrat la mai multe publicații și am avut ocazia să scriu știri din toate domeniile: de la politic, adminsitrație și până la sport. Jurnalismul este altceva decât orice meserie din lume. Te ține mereu în priză și niciodată nu te lasă să cedezi oricât de greu ar fi. Sunt zile când nu apuc să mânânc, uneori documentările și scrisul materialului îmi ocupă tot timpu. Apariția site-urilor online mă accelerează și mai mult. Trebuie să fii mereu cel care dai primul sau printre primii un material, să fii mereu pe fază. Viața de familie rămâne în plan secund, nu mai am timp de multe, cum ar fi treburile gospodărești, chiar nici de mine, sunt mulțumită dacă printre știri apuc să mă joc cu copilul și să îl educ. Noroc că soțul e tot jurnalist și înțelege.  Fiind corespondent la un ziar național am ocazia să scriu despre oamenii care fac ceva pentru societate, care au o pasiune frumoasă. Poveștile lor dau contur muncii mele. Faptul că ei prind curaj să dezvăluie zecilor de mii de cititori ceea ce fac îmi dă putere și mie să mă trezesc dimineața pregătită să aștern pe hârtie (site) o nouă poveste.
Jurnalismul nu este ușor și dacă nu îl ai în sânge nu îl poți face oricât te-ai chinui. Este o meserie pe care nu o faci pentru bani, o faci pentru că își place ca fiecare zi din viața ta profesională să fie diferită. Merg prin frig sau pe caniculă, stau uneori ore întregi în picioare, dar nu mă plâng. Asta am ales să fac. E un sacrificiu, dar este unul plăcut. Pe când cred că am termiant ziua de lucru apare ceva și nu pot sta liniștită dacă nu scriu câteva rânduri. Și în timp ce aștern aceste rânduri despre mine m-am înterupt să postez o știre. Scrisul mi-a intrat în sânge și nu știu dacă vreodată voi scăpa de el, nici nu cred că vreau. Dacă mă întrebați câte sacrificii facem ca mereu cititorii să fie informați la timp vă spun că  multe: nu dormim, nu mâncăm și nu avem liniște până nu predăm știrile sau reportajele. Asta este viața unui jurnalist: trăiește pentru cititori și mai puțin pentru el''.

Multumim Claudia Untaru si o sa iti urmarim cu drag in continuare articolele tale care au ajuns  peste hotare  cat si pe continentul American  ca si acest interviu de altfel!







Comments

Popular posts from this blog

Cerebrating Pride-social networking event by Yanny Deconescu

 Networking and  Celebrating  PRIDE  at the exquisite The Townhouse Bar NYC    for a great cause   ,bringing together cultural diversity, and mixing the world of music, fashion, beauty, diplomacy, film and media entertainment with outstanding live performances by renowned musicians: Mel Greenwich (cello & Billie Holiday sound alike), Professor Charles Thomas (piano & vocal), Brent McGee and MIchael Ferreri (piano). A wonderful event put together by Yanny Deaconescu and Attorney Andrea Dumitru ,Esq Thank  you all the sponsors, friends and guests. as well as The Townhouse for supporting our mission! Mike Grummons, owner & GM The Townhouse Comtesse Suzanne de Paris, Institut de Beauté Her excellence, Mihaela Simona Boscaneanu. Vice-Consul, General Consulate of Romania, NYC Alexandra Popescu-York, celebrity Fashion Designer Gabriela Panduru,PR,fashion writer David Valverde, Balogh Sail Designs Gary Settles, GS Fitness Bootcamp NY Carollina Montoya, Bella Luna Spa Leslie Wy

VOULEZ VOGUEZ VOYAGEZ -Louis Vuitton Exhibit NY II

Mighty women inspiration