Skip to main content

Alex Arginteanu-Marele campion 5 x Romania's Strongest Man


GLM Magazin are deosebita placere sa il prezinte pe coperta revistei pe extraordinarul  atlet/power lifter Alex Arginteanu, de 5 ori Romanian Strongest Man  
 (Interviul in limba romana ,in revista interviul este in limba engleza deoarece revista este locata in New York!)

1 .Cum a aparut pasiunea pentru powerlifting la ce varsta ai inceput sa practici acest sport ?
     Pasiunea pentru strongman a aparut cumva la o varsta frageda... Aveam vreo 11-12 ani si ma uitam la TV pe un post strain la niste tipi imensi care rasturnau masini pe plaja in timp record.. La inceput am crezut ca e ceva regizat si ca nu poate fi adevarat, insa cu parcurgerea mai multor emisiuni cu tipii acestia, mi-am dat seama ca era real ce faceau. Aflasem ca acea competitie se numea "World's Strongest Man"! Ii vedeam ca pe niste super-oameni cu puteri precum supereroii din filmele hollywoodiene.
Insa, nu aveam de unde sa stiu ca peste 10 ani aveam si eu sa devin un astfel de sportiv!

2. Cine sunt oameni care Te-au inspirat in aceasta cariera?
     Nu pot spune ca m-a inspirat cineva din Romania, sportul acesta aparand in Romania abia in anul 2007, deci fiind mai toti la inceput cand am intrat in competitii. Dar auzisem de un polonez care scria deja istoria in sportul de strongman. Numele lui era Mariusz Pudzianowski! Omul care a intrat in istoria strongman-ului cu 5 titluri de "World's Strongest man", nefiind detronat nici pana astazi, desi s-a retras din acest sport in anul 2009.
Imi placea de el ca arata ca un culturist si ca era exceptia de la regula in care se spunea ca sportivii de strongman trebuie sa fie mai... grasi!
M-a inspirat enorm si mi-a placut spiritul sau competitiv, ceea ce regasesc si la mine.

3.  In cariera ta ,cum ai depasit  momentele grele si ai  avut puterea sa continui  viata sportiva ?
     Strongman-ul e probabil cel mai greu sport de pe planeta. Cu siguranta este cel mai vechi, intrucat in antichitate, razboinicii / gladiatorii nu aveau cu ce sa-si cladeasca niste fizicuri apte sa reziste in batalii, si astfel recurgeau la a folosi ce le oferea natura, adica de la busteni pana la pietroaie grele cu care se antrenau pentru a capata forta si rezistenta necesara in lupta.
In strongman, daca nu esti dispus sa accepti eventualele accidentari pe care le vei capata pe parcursul carierei de strongman, mai bine apuca-te de un alt sport sau lasa-te de tot.
Am capatat cateva accidentari, rupturi musculare mai exact, plus o ruptura de ligament incrucisat anterior la genunchiul stang, in anul 2017. M-am operat, m-am recuperat ca la carte si am revenit in competitii in anul 2018, desi timp de 2 ani nu m-am aflat nici la 50% din potentialul pe care il aveam in 2016, cand castigam competitia "Cel mai puternic om din Romania" la 15 puncte diferenta de locul 2, ceea ce e o diferenta enorma intre locul 1 si 2 in strongman.
Sper ca in 2020 sa am toate resursele materiale sa investesc si mai mult in revenirea mea pentru a reusi sa recuceresc al 5-lea titlu de "Cel mai puternic roman". Este obiectivul meu principal acum si nimic nu ma va opri sa mi-l indeplinesc, chiar daca e posibil sa dureze mai mult din cauza mai multor factori ce poate nu sunt de partea mea cum mi-as dori.

4.  Tu Esti un povestitor extraordinar as vrea sa ne relatezi  o intamplare  comica din cariera ta?
     O intamplare amuzanta.. Intr-una din competitii, era un om in public care tot spunea ca greutatile din competitiile de strongman sunt de carton si ca oricine la poate ridica astfel.
La finalul competitiei, dupa ce am castigat competitia, m-am dus la acel om si l-am invitat pe teren sa incerce o greutate. L-am pus sa ridice o gantera de 90 de kg si sa faca o repetare cu ea deasupra capului. A incercat s-o ridice si... nu a reusit decat cativa cm de la pamant. A mai incercat 1 data si la fel. Parca era Neputincios, a recunoscut ca s-a inselat si a plecat rusinat in public, dupa ce toti oamenii din public au ras copios cand au vazut ca nu poate ridica gantera. Mi s-a parut o intamplare amuzanta!!

5.  Care este satisfactia  cea mai mare din punct de vedere sportiv?
    Iubesc sportul! Nu pot sta locului, trebuie sa fac ceva miscare, nu am zile de pauza la sala. Zilnic sunt in sala de forta. Sunt si o fire extrem de competitiva si caut oriunde prilej de competitie. Insa niciodata nu am acceptat provocarile copilaresti, ci doar pe cele constructive, din care imi pot trage o satisfactie insemnata. Asadar, mereu sunt in cautarea unei competitii care sa ma motiveze intratat incat sa ma apuc de pregatire si sa dau tot ce am mai bun!

6.  Care este  implicarea ta In concusul Strong Men?
     In anul 2012, am infiintat o asociatie sportiva (numita "Omul de fier"), cu care am organizat numeroase competitii de strongman, armwrestling si mas wrestling, in speranta promovarii cat mai eficiente a acestor sporturi in Romania. Chiar si azi ma aflu in slujba acestui obiectiv si fac tot posibilul sa fac cat mai cunoscut sportul de strongman in Romania, dar si cel de armwrestling si mas wrestling.

7.Ce sfaturi ai da unui sportiv care at vrea sa iti urmeze pasii In power lifting?
    Sa aiba rabdare. Sa se antreneze cu cap. Sa nu-i fie teama / rusine sa intrebe pe altii mai in varsta ca el, tot ceea ce vrea sa cunoasca mai bine. Sa se documenteze pe internet despre absolut toate aspectele sportului pe care vrea sa-l practice si sa constientizeze ca alimentatia reprezinta peste 70% din obiectivul sau in vreun sport sau in sala de forta.
Pentru strongman, trebuie sa-si asume faptul ca pericolul accidentarilor e la fiecare pas, dar sa nu se descurajeze astfel, ci indiferent de eventuala accidentare, sa aiba incredere in sine si sa revina mai intelept si experimentat in sportul care ii place.

8.  Planuri de viitor pentru atletul Alex A?
     Alex Arginteanu nu e omul care sa renunte. Ii poti cere orice, dar NICIODATA sa renunte.
Sportivul A.A. are ca obiectiv principal de viitor sa ajunga cel putin o data in grupele de calificare in finala la "WORLD'S STRONGEST MAN". Daca va gasi sponsorii necesari, nimic si nimeni nu-i va putea sta in cale. Desi acum pare doar un vis frumos, Alex nu crede in imposibil.

link revista:https://www.blurb.com/books/9891151-power-issue  





Comments

Popular posts from this blog

Cerebrating Pride-social networking event by Yanny Deconescu

 Networking and  Celebrating  PRIDE  at the exquisite The Townhouse Bar NYC    for a great cause   ,bringing together cultural diversity, and mixing the world of music, fashion, beauty, diplomacy, film and media entertainment with outstanding live performances by renowned musicians: Mel Greenwich (cello & Billie Holiday sound alike), Professor Charles Thomas (piano & vocal), Brent McGee and MIchael Ferreri (piano). A wonderful event put together by Yanny Deaconescu and Attorney Andrea Dumitru ,Esq Thank  you all the sponsors, friends and guests. as well as The Townhouse for supporting our mission! Mike Grummons, owner & GM The Townhouse Comtesse Suzanne de Paris, Institut de Beauté Her excellence, Mihaela Simona Boscaneanu. Vice-Consul, General Consulate of Romania, NYC Alexandra Popescu-York, celebrity Fashion Designer Gabriela Panduru,PR,fashion writer David Valverde, Balogh Sail Designs Gary Settles, GS Fitness Bootcamp NY Carollina Montoya, Bella Luna Spa Leslie Wy

Yeroc eyewear by Corey Woods 

VOULEZ VOGUEZ VOYAGEZ -Louis Vuitton Exhibit NY II